Mõtted kooliperelt

Soovime, et õpilased ...
... saaksid mugava keskkonna, kus nii õppida kui puhata.
... leiaksid erinevaid mugavaid tööasendeid.
... oskaksid hinnata enda tööga tehtud väärtust.
... propageerida aktiivõppe meetodeid.

10 september 2015

7.a klassi töökad päevad

Tere tulemast 7.a klassi euroaluste projekti blogisse!

1.päev, 8.september.

Esimesel päeval oli ehitajaid vähe, kuna toimusid klassidevahelised jalgpallivõistlused. Kuna 7.a klassi õpilased on väga head spordis, võitis meie klassi poiste jalgpallitiim (Hugo-Martin, Pavel, Germo, Sven-Martin, Reno ja Erik) 1. koha. Muidugi see, et meil oli vähe ehitajaid, ei takistanud töötamast. Esiteks alustasid meie ehitajad euroaluste lammutamisega ja kavandamisega. Valiti välja sobivad euroalused, lõigati mõõtu ja eemaldati naelad. Peale seda hakkas hoogsalt pihta euroaluste lihvimine. Kes nühkis liivapaberiga ja kes sai isegi kasutada lihvimismasinat. Meile tuli ka appi lapsevanem Veiko Veiert, kes aitas nii nõuga kui jõuga.


Samal ajal tegelesid meie õmblejad (Katariina, Tairi ja Ruslana) patjade valmistamisega. Esimese päevaga sai tehtud kaks patja. Esiteks lõikasid Ruslana ja Tairi välja sisevoodri, mis viidi õmblusmasina taga olevale Katariinale. Seejärel mindi sisevoodrit täitma vatiga. Peale seda õmbles Katariina sisevoodri kinni ja samal ajal lõikasid teised tüdrukud välisvoodrit. Ka välisvooder õmmeldi kokku ja saigi valmis padi, mis on ühelt poolt pruun ja teiselt poolt ilusate sügislehtedega.


Õmblus-ja lihvimismüra ajal tegid plakatimeistrid
Vivian ja Prandon-Jens kooli raamatukogus plakatit. Plakatil kasutati lahedaid mustreid ja palju rõõmsaid värve.

2. päev, 9. september

2. päeval oli ehitajaid rohkem ja me saime klassijuhataja lahkel loal tunnist minema, et töötada diivani, patjade ja plakati kallal. Ehitajad jätkasid euroaluste lihvimisega. Seejärel kinnitati seljatoed ja osaliselt paigaldati jalad.


Õmblejad ikka õmblesid usinalt edasi patju, kus kasutati palju ilusaid kangaid. Patju tuli igas suuruses - suuri, väga suuri, keskmisi, väikeseid. Patjade täitmiseks joosti teise maja otsa pimedasse sauna vati järgi. Tüdrukud said selle päevaga valmis 3 ilusat patja.




Plakatimeistrid jätkasid oma ilusat plakatit, kuhu peale joonistati lilled ja lisati veel värvi. Kleebiti ka peale näidiskangad ja joonistati ruumiline näidis meie diivanist.

3. päev, 10. september

Oli jõudnud kätte viimane päev ning hakati lõpetama oma töid. Diivan viidi õue, kus pandi alla puuduolevad jalad, toestati ja viimistleti. Ehitajad otsustasid ehitada meie ilusale diivanile juurde ka laua.  Peale seda viidi diivan ja laud eesti keele klassi ette.



Õmblejatel tuli ka väike tagasilöök - padjad olid õmmeldud musta niidiga. Nad pidid kõik üles harutama ja uuesti kokku õmblema. Õnneks sai see neil tehtud kahe käsitöö tunni ajal. Peale tunde õmmeldi kokku viimane ehk kuues padi. Tüdrukute padjad tulid väga ilusad ja rõõmsad.
Meie klassi oma padjaklubi 

Plakatimeistrid tegid veel viimaseid pliiatsitõmbeid ja plakat sai peaaegu valmis. Homme, reede hommikul, nad lõpetavad selle.

7.a diivan, laud, padjad ja plakat tulid väga ägedad. Me kõik oleme uhked selle üle. Kohtume homme esitlusel!

-Hanna

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar